Elektromos grillek
Megoldást keres a biztonságos grillezésre az erkélyen vagy akár a lakásban? Próbálja ki az elektromos grillsütőt, amellyel közvetlen tűz nélkül készíthet finom ételeket. Az elektromos grill nagyszerű kompromisszum a hagyományos fa- vagy faszenes lehetőségek és a hagyományos serpenyőben történő hússütés között.
Azonnal szeretni fogja az elektromos grillen való grillezést. Nagyon Könnyen tisztítható, és csak minimális zsiradékra van szüksége a sütéshez.. Az elektromos termosztátnak köszönhetően a grill állandó hőmérsékletet tart, így könnyedén megsütheti a húst az ízlésének megfelelően. Ráadásul nem csak a nyári hónapokban, hanem egész évben használhatja!
Nincs füst vagy tűz, csak a sült hús és más grillezett finomságok illata. Pontosan ezt fogja tapasztalni egy minőségi elektromos grillsütővel. Még a konyhában sem kell aggódnia a használata miatt. Mindössze egy konnektorra van szüksége a működtetéséhez - se több, se kevesebb. Ezután nem kell minden alkalommal brikettet keresnie vagy az időjárás-előrejelzést ellenőriznie, amikor grillez.
Az elektromos grilleknek több típusa létezik. Ahhoz, hogy kiválaszthassa az elvárásainak tökéletesen megfelelő modellt, gondosan gondolja át, hogyan szeretné használni a grillsütőt.
- A kontakt elektromos grill leggyakoribb felhasználási területe a konyhában van, ahol húst és zöldségeket süthet. Használhatja ízletes szendvicsek vagy paninik készítésére is.
- Az asztali elektromos grillek általában sokkal nagyobb grillezőfelületet kínálnak, így könnyedén készíthet ebédet az egész családnak.
- A kültéri elektromos grill teljes értékű helyettesítője a hagyományos szén- vagy fagrillnek. A füstmentességnek köszönhetően akár erkélyre vagy kis teraszra is felállíthatja, így tökéletes választás a városban.
- A függőleges elektromos grillsütőt leggyakrabban sült csirkéhez használják, mivel egyszerre egy nagyobb húsdarab megsütésére tervezték. De készíthetünk vele gyrost vagy nyársat is.
Az elektromos grill kiválasztásakor elsősorban a sütőfelület formáját és anyagát nézze meg. A bordázott felület a legjobb a húsok grillezéséhez, de praktikus a sima, teljes felület is, amelyen könnyen lehet zöldséget, tojást vagy palacsintát sütni.
A grilllapok készítéséhez többféle anyagot használnak. Az öntöttvas nagyon elterjedt, mivel a teljes felületen egyenletes grillezést tesz lehetővé, és stabilan tartja a hőmérsékletet. A természetes kőnek viszont hosszabb ideig tart a felmelegedése, de nem kell olajat használni rá. Nem nélkülözheti viszont a terrakotta lapot, amely viszont nagyon tartós - olyannyira, hogy akár közvetlenül rajta is vághat húst. Használhatod a kerámiatányért is, amely nemcsak húshoz, hanem tojáshoz vagy zöldséghez is alkalmas.